top of page

Роздуми про відкритий урок: здивувати – значить перемогти!

Вивчаючи систему роботи викладача інформатики Курочки Л.І., з впевненістю можна сказати, що їй притаманні риси справжнього педагога: творчий наставник, успішний викладач та класний керівник; в неї нестримне бажання постійно саморозвиватися, само-вдосконалюватись, безперервно розширювати власний кругозір, вдосконалювати та апробувати нові методи викладання. Вона не перестає дивувати здобуттям нових знань, пам’ятаючи, що педагогіка – це наука, яка не стоїть на місці, це постійний рух тільки вперед, у ногу з часом.

Відкритий урок в групі № 39 кух. – це було священне дійство в співпраці з учнями. Лариса Іванівна використала активні форми і методи педагогічної діяльності під час закріплення теми «Моделювання. Основи алгоритмізації»: «Асоціативний кущ», «Картинна галерея», тестові завдання, індивідуалізація навчання, створення проблемних ситуацій, реклама сайтів з грантами для учнів, творча практична робота над задачами, їх моделювання та розв’язок.

Цінно проведена робота щодо ознайомлення ліцеїстів з досягненнями учнівської молоді України на міжнародних змаганнях, конкурсах, виставках в галузі науки. У формі гри «Істинно. Хибно» цінно проведено перевірку правил роботи з ПК.

Невід’ємною складовою уроку, проведеного Ларисою Іванівною, було використання елементів професійної спрямованості, карток з фіксацією само оцінювання на всіх етапах.

Пам'ятаючи слова Наполеона: «Здивувати - значить перемогти» Лариса Іванівна щоденно учнів зацікавлює своїм предметом, дає додаткові знання та головне – вміло, легко та якісно веде до перемоги.


Нещодавні публікації
Архив
bottom of page