top of page

Діалог з аграріями-роботодавцями продовжується…


Коли говоримо про перспективи, то відразу постає питання: «Чи завжди можливо вирішити ту чи іншу проблему, ту чи іншу ситуацію?». Відповідь, звичайно, буде: «Так, можливо, тільки в співпраці, крок за кроком, рухаючись до мети».

Наступним кроком Кельменецького професійного ліцею в співпраці з роботодавцями стала проведена дискусійна платформа на тему: «Перспективи функціонування кластера «Влада. Кельменецький професійний ліцей. Роботодавці».

На організованій ліцеєм зустрічі були присутні методист навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області Іван Агатій, директор Кельменецького професійного ліцею Ярослав Чура, перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Урсуляк, директор приватного підприємства «Югро», голова Асоціації сільськогосподарських підприємств Чернівецької області Лілія Бортич, заступник голови Ради директорів Південного регіону корпорації «СВАРОГ ВЕСТ ГРУП» В’ячеслав Дєдов, приватний підприємець, голова громадської організації роботодавців Кельменецького району Марія Тимінська, начальник Кельменецького районного управління державної фіскальної служби Юлія Диголян та провідний фахівець – профконсультант Кельменецької районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості Алла Панчук.

Всі учасники взяли активну участь в обговоренні питання про важливість та ролі знань у формуванні висококваліфікованих робітників, звертали увагу на випускника професійного ліцею, який буде відповідати вимогам сучасності, постійно буде саморозвиватися та вдосконалюватися.

Визначною подією зустрічі стало підписання договорів про подаль-шу співпрацю між навчальним закладом та провідними сільськогосподарськими підприємствами району для реалізації завдань щодо вдосконалення професійно-теоретичної та практичної підготовки кваліфікованих робітників.

В ході зустрічі Лілія Бортич розкрила зміст питання «Сутність соціального партнера у співпраці з професійним (професійно-технічним) навчальним закладом. В своєму виступі також зупинилася на актуальному питанні щодо володіння сучасною технікою та системою управління. По закінченні виступу вона вручила сертифікати про проходження стажування майстрів виробничого навчання на ПП «ЮГРО»: Юрію Цуркану, Олександру Овчаренко, Володимиру Давиденко, Олександру Грубому, Юрію Чебану, Олександру Ілашу та старшому майстру Руслану Базюку.

В’ячеслав Дєдов, Марія Тимінська звернули увагу на цінність молодих робітників, творчих, енергійних. Тих, які бажають саморозвиватися та вдосконалювати навички праці на новітній техніці.

Юлія Диголян закцентувала увагу присутніх на особливостях оформлення практиканта на виробничу практику, оплата праці та оподаткування роботодавців.

Виступаючі схвально обговорили та підтримали ідею створення на базі Кельменецького професійного ліцею навчально-практичного центру з підготовки кваліфікованих робітників за професією «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», бо переконані, що відкриття такого центру сприятиме реалізації завдань, спрямованих на збагачення матеріально-технічної бази ліцею, вдосконалення професійно-практичної підготовки учнів та стажування педагогічних працівників, впровадження в навчально-виробничий процес новітніх технологій із застосуванням сучасного обладнання.

Як результат – оформлення звернення до депутатів районної та обласної рад, клопотання до Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА та Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області.

Сподіваємося, що цю перспективну ідею охоче підтримають відповідні органи державної влади.

Адже обговорення під час дискусійної платформи з теми «Перспективи функціонування кластера «Влада. Кельменецький професійний ліцей. Роботодавці» засвідчило, що спільні дії влади, навчального закладу та роботодавців дадуть плідні результати в підготовці квалфікованих робітників.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page