top of page

Атестація педагогів: творчість, пошук, результат


21 березня 2019 року в Кельменецькому професійному ліцеї відбулося засідання педагогічної ради. На порядку денному одне питання: про творчі звіти педагогічних працівників, які атестуються в 2018/2019 н.р.: «Досвід кращих – надбання усіх».

Відкрив засідання голова педагогічної ради Чура Я.Т., який привітав педагогів та зауважив, що сучасний викладач, майстер в/н перебувають у постійному творчому пошуку, адже сьогодні треба навчати учнів мислити самостійно і творчо, підвищувати мотивацію до вивчення предметів, сприяти розвитку талантів і здібностей. Необхідно працювати так, щоб учні не лише навчилися відповідати на поставлені питання, а й самостійно визначали їх для себе у процесі навчання. Заради цього сучасному педагогу важливо не зупинятися на досягнутому, а завжди рухатися вперед.

Про свій п’ятирічний педагогічний досвід звітували Варварук Д.В., викладач фізичної культури; Макаровська А.А., викладач української мови і літератури; Лащук О.В., Нагалюк Т.І., майстри виробничого навчання; Боднар І.Я., викладач психологічно-орієнтованих спецкурсів; Молода В.І., методист.

Мета звітності, як і у всіх навчальних закладах, але що за нею стоїть?

Міжатестаційний період. Досвід. Творчість. Пошук. Результат.

Це те, як педагоги щоденно переступають поріг рідно-го ліцею, в якому «живуть» – і... крокують до свого кабінету, спортивного залу, лабораторії. По дорозі зустрічають безліч учнів, які раді їх бачити та колег по роботі.

Починається урок. Вони говорять. Подають команду. Замовкають. Уважно слухають. Роблять зауваження. Презентують. Демонструють. Ведуть дискусію. Жестикулюють. Тренують. Сміються. Цікавляться. Грають. Виховують.

Знову, знову і знову вдивляюся в очі учнів. І розуміють, що без усього цього життя вже не таке цікаве. Без цих безсонних ночей за підготовкою до уроків, придумуванням якихось «цікавинок» для своїх учнів. Без невивчених уроків і маленьких перемог над собою. Без фокусників на уроках. Без Іванків та Оленок, Тетянок та Ромчиків. Без виклику «на килим», тому що Сашко знову не так себе повів.

Кожен день не схожий на попередній, кожна мить – це пошук чогось нового, цікавого.

Педагогічне та життєве кредо педагогів дали зрозуміти, що спілкування з учнями, колегами додає їм сил, радість життя, надію на щасливе майбутнє нашої держави.

Нещодавні публікації
Архив
bottom of page